Home

Opleiding

Quiz

Nieuws

Aanmelden

Inloggen

U heeft van de 12 vragen juist beantwoord!

Deel mijn uitslag op social media.

De juiste antwoorden:

Op een dating website konden proefpersonen kiezen uit twee verschillende opties. Optie 1 was een plaatje van twee mensen die naast elkaar staan, optie 2 was een plaatje van iemand die stond met daarnaast iemand die knielde. De proefpersonen in dit onderzoek konden dus aangever waarin zij het meeste interesse hadden. Hoeveel procent van mannen en vrouwen koos voor optie 2, met de knielende partner?
In 2006 deden E. Jozifkova en J. Flegr onderzoek naar SM interesses onder niet-klinische proefpersonen. Dit deden ze door middel van een dating-website waarin mensen aan konden geven waar zij interesse in hadden. Het is natuurlijk de vraag of kiezen voor een plaatje met een knielende partner betekent dat iemand echt iets met SM wil, maar het laat wel zien dat interesse in machtsongelijkheid in relaties veeel voor komt.Jozifkova E, Flegr J. (2006) Dominance, submissivity (and homosexuality) in general population: testing of evolutionary hypothesis of sadomasochism by Internet-trap-method. Neuro endocrinology letters 27(6):711-8

Wat is een singletail?
Een singletail is een zweep die bestaat uit een enkele strook. Een flogger is een zweep die bestaat uit meerdere stroken. Hoe meer stroken en hoe breder die stroken, hoe minder de zweep pijn doet.

Hoeveel procent van patiënten met een voorkeur voor SM zoekt specifiek een 'kinkvriendelijke' hulpverlener?
Dit cijfer komt uit een onderzoek uit 2006, gedaan door Kolmes, Stock en Moser. Kolmes K, Stock W, Moser C. (2006) Investigating bias in psychotherapy with BDSM clients. Journal of Homosexuality 50 (2-3): 301-24

Wat is de SM acviteit waarmee de meeste ongelukken gebeuren?
Hoewel bondage inderdaad een van de meer risicovolle spelvormen is binnen BDSM, gebeuren er gelukkig wenig ongelukken mee. Zenuwbeschadigingen met als gevolg sensatieverlies of zelfs problemen in de motoriek worden soms gemeld, vaak trekken deze echter naar verloop van tijd weer weg. Permanente beschadigingen komen echter wel voor.

Wordt BDSM vaak veroorzaakt door een trauma in de jeugd?Er is in onderzoek geen enkele samenhang gevonden tussen BDSM voorkeuren en trauma in de jeugd.

Voor een goede hulpverlening is het belangrijk dat een patiënt open durft te zijn over de dingen die belangrijk voor hem zijn. Heeft u het gevoel dat u mensen met een non-normatieve seksualiteit voldoende een welkom en veilig gevoel kunt geven?Bent u het eens met de volgende stelling? "Ik ken genoeg websites, boeken en organisaties om kinky patiënten naar te kunnen verwijzen."Hoe heet een informele bijeenkomst voor SM-ers op een niet-SM locaties?

Een munch is inderdaad een informele bijeenkomst van SMers op een niet-SM locatie. Nederlandse SM-ers komen bijvoorbeeld vaak bijeen om samen all-you-can-eat sushi te gaan eten. Een SMeeting is een verzonnen woord, subbiecorner heeft geen vaste betekenis. Een level 2 feest is een SM-speelfeest waarbij iedereen 'in rol' is naar elkaar.

Wat zijn voorbeelden van ethische richtlijnen binnen BDSM? U kunt meerdere selecteren:


Staat SM als diagnose in de Diagnostic and Statistical Manual (DSM) vijfde editie?302.83 Seksueel-masochismestoornis

A. Gedurende minstens zes maanden recidiverende, intense seksuele opwinding bij handelingen waarbij de betrokkene vernederd, geslagen ofvastgebonden wordt, of op een andere manier tot lijden wordt gebracht, die tot uiting komt in fantasieen, seksuele drang of handelingen.

B. De fantasieen, seksuele drang of handelingen veroorzaken klinisch significante lijdensdruk of beperkingn in het sociale of beroepsmatige functioneren of in het functioneren op andere belangrijke terreinen.

302.84 Seksueel-sadisme stoornis

A. Gedurende minstens zes maanden recidiverende, intense seksuele opwinding bij het veroorzaken van lichamelijk of psychische leed bij de ander, die tot uiting komt in fantasieen, seksuele drang of handelingen.

B. De betrokkene heeft naaar deze seksuele drang gehandeld met een niet-instemmend persoon, of de seksuele drang of fantasieen veroorzaken klinisch significante lijdensdruk of beperkingn in het sociale of beroepsmatige functioneren of in het functioneren op andere belangrijke terreinen.

Is er psychologisch onderzoek gedaan naar SM-ers in Nederland?

Wismeijer, A.A.J., Van Assen, M.A.L.M. (2013) Psychological Characteristics of BDSM Practitioners. The Journal of Sexual Medicine 10(8) 1943–1952.

Wat moet een client doen bij subdrop?
Subdrop is een term die gebruikt wordt voor het lege, wat verdrietige gevoel dat soms optreedt na een SM spel. De ervaring lijkt op de somberheid na een geweldig weekend met vrienden, of het nare gevoel als we na een romantische avond even afscheid moeten nemen van een geliefde.

Abonneer je op onze nieuwsbrief!

Door u in te schrijven voor onze nieuwsbrief ontvangt u nieuws en wijzigingen over nieuwe opleidingen, events en meer.

Inschrijven