Home

Opleiding

Quiz

Nieuws

Aanmelden

Inloggen

Zo'n 10% van de bevolking houdt zich incidenteel of structureel bezig met SM. Als arts, psycholoog, POH-GGZ of andere hulpverlener komt u dus regelmatig in contact met SM-ers. Maar in hoeverre heeft u voldoende kennis om adequaat hulp te bieden aan deze 'kinky' patienten?

In deze quiz toetst u uw kennis op het gebied van BDSM. Komt er een lagere score uit dan u gewenst had? Geen zorgen, met de cursus SM in de Praktijk wordt u in drie weken op de hoogte gebracht van alle, voor u als zorgprofessional, relevante informatie en vaardigheden rondom SM.

Bekijk opleidingsinfo

SM QUIZ

Zo'n 10% van de bevolking houdt zich bezig met SM. Als arts, psycholoog, POH-GGZ of andere hulpverlener komt u dus regelmatig in contact met SM-ers. Wat weet u van SM?
Test nu uw kennis met de SM Quiz!


Deel de quiz op social media.

Op een dating website konden proefpersonen kiezen uit twee verschillende opties. Optie 1 was een plaatje van twee mensen die naast elkaar staan, optie 2 was een plaatje van iemand die stond met daarnaast iemand die knielde. De proefpersonen in dit onderzoek konden dus aangeven waarin zij het meeste interesse hadden. Hoeveel procent van mannen en vrouwen koos voor optie 2, met de knielende partner?
Wat is een singletail?
Hoeveel procent van patiënten met een voorkeur voor SM zoekt specifiek een 'kink-vriendelijke' hulpverlener?
Wat is de SM activiteit waarmee de meeste ongelukken gebeuren?
Wordt BDSM vaak veroorzaakt door een trauma in de jeugd?Voor een goede hulpverlening is het belangrijk dat een patiënt open durft te zijn over de dingen die belangrijk voor hem zijn. Heeft u het gevoel dat u mensen met een non-normatieve seksualiteit voldoende een welkom en veilig gevoel kunt geven?Bent u het eens met de volgende stelling? "Ik ken genoeg websites, boeken en organisaties om kinky patiënten naar te kunnen verwijzen."Hoe heet een informele bijeenkomst voor SM-ers op een niet-SM locatie?

Wat zijn voorbeelden van ethische richtlijnen binnen BDSM? U kunt meerdere selecteren:


Staat SM als diagnose in de Diagnostic and Statistical Manual (DSM) vijfde editie?Is er psychologisch onderzoek gedaan naar SM-ers in Nederland?

Wat moet een client doen bij subdrop?
Score:

U heeft van de 12 vragen juist beantwoord!


Bekijk uw resultaten

Deel mijn uitslag op social media.

Abonneer je op onze nieuwsbrief!

Door u in te schrijven voor onze nieuwsbrief ontvangt u nieuws en wijzigingen over nieuwe opleidingen, events en meer.

Inschrijven